Specialisaties

Tandheelkunde is onze passie en dat beheersen wij zeer breed. We houden onze kennis op pijl door nascholingen. U kunt met wat kleine uitzonderingen na in de volledige breedte van het vak bij zowel Gretalyn als Xander tercht.

Gretalyn heeft zich meer verdiept in cosmetisch tandheelkunde en wortelkanaalbehandelingen.

Xander heeft zich meer verdiept in Implantologie/chirurgie en Cadcam (3D) technieken.

CEREC

CEREC

CEREC is een systeem waar met behulp van een 3D scanner een digitaal beeld van de tanden wordt gemaakt. In de computer kan dan een kroon, inlay of facing ontworpen worden. Deze wordt dan in de praktijk uit een blok porselein geslepen. Het is een zeer nauwkeurig systeem. Doordat het allemaal in onze praktijk gebeurt, gaat het meestal vrij vlot.

De 3D scanner levert dus digitale 3D beelden van de tanden en kiezen. Hierdoor is het maken van afdrukken, ook wel happen genoemd, steeds vaker niet meer nodig.

Met de 3D beelden kunnen we ook digitale planningen doen. Dit is op dit moment zeker interessant in combinatie met 3D röntgenfoto's (CBCT) in het geval van planning voor plaatsen van implantaten.

Deze wereld is erg in ontwikkeling. Het is erg leuk om deze ontwikkelingen mee te kunnen volgen. Er komen steeds meer mooie mogelijkheden bij.

Implantaten

Implantaten

Soms gaan, ondanks alle goede zorgen, tanden of kiezen verloren.

Tegenwoordig kunnen we dat vaak zeer elegant oplossen door het plaatsen van titanium kunstwortels in de kaak. De zogenaamde implantaten. Hierop kunnen we dan de missende tanden/kiezen weer opbouwen,

Voorafgaand aan de implantaatbehandeling wordt eerst zorgvuldig gekeken of implantaten de beste oplossing zijn voor uw mond

Cosmetisch

Cosmetisch

Met behulp van witte vullingen, indien nodig ondersteund door bleken van tanden, kunnen we veel esthetische problemen, snel, eenvoudig en relatief goedkoop aanpakken. Voor een wat duurzamer resultaat kunnen we de voorzieningen ook in porselein uitvoeren. Maar daar hangt wel een ander prijskaartje aan. Wij streven naar een natuurlijk geheel. Het superwitte uit de media is niet onze stijl.

Endodontologie

Endodontologie

Gretalyn heeft verdiepende opleidingen gedaan voor wortelkanaalbehandeling. Deze worden uitgevoerd met behulp van microscoop, zodat de kleinste details goed zichtbaar zijn.